Thursday, 9 August 2012

MERAIH ILMU UNTUK AWET MUDA

KALAU ADA produk yang boleh membuatkan seseorang menjadi awet muda, rasanya produk itu akan jadi buruan orang. Setiap orang ingin memilikinya. Selain berbagai pil, kapsul dan pengamalan ilmu, ada juga orang sanggup menemui pakar bagi mendapatkan suntikan awet muda. Ini bukan suatu rahsia lagi.
Setiap orang bangga kalau dikatakan dirinya masih muda, atau kelihatan seperti orang muda walaupun orang itu sudah beruban.
Salah satu ikhtiar untuk awet muda yang diajarkan oleh dukun ilmu hitam atau karut, ialah amalan ilmu seperti yang orang selalu hebohkan --- jadi orang minyak.
Orang minyak itu sendiri bukanlah orang minyak, sekalipun tidak mengenakan minyak pada badannya, ia tetap dipanggil orang minyak.

SIHIR

Menurut kisah ada sebuah ilmu awet muda yang menjadi buruan orang yang bingung. Di katakan bingung kerana ilmu ini tergolong sihir yang nyata. Maka sesiapa yang mengamalkan sihir besar dan berat dosanya. Alangkan bertemu dengan dukun itu sendiri sudah dianggap perlakuan dosa, apalagi mahu menuntut ilmu darinya.
Sebab itulah, saya katakan orang itu bingung. Betapa tidak, sang guru yang juga sesat, melakukan sihir, sanggup mengajarkan ilmu yang bukan-bukan kepada orang yang mahu awet muda. Awet muda untuk apa? Bagi kalangan yang cari makan melalui penampilan wajah, maka awet muda memang dijadikan keutamaan, setiap hari perlu melihat cermin.
Tidak hanya itu, setiap hari perlu dibedaki, perlu dihias cantik-cantik jika ada jurugambar mahu merakamkan aksinya. Kemudaan itu yang dicari.

ILMU BATHARA

Nama ilmu ini sendiri seolah-olah berasal dari ajaran paganisme.Masyarakat purba yang primitif mengamalkan sihir. Hanya tidak diketahui adakah di kalangan mereka juga memerlukan ilmu awet muda kerana mereka tidak ada kepentingan apa pun sebagaimana masyarakat moden.
Seseorang yang ingin menjadi awet muda, menurut dukun sesat itu, dia perlu mengadakan hubungan seks dengan perempuan muda, terutama gadis-gadis seramai 40 orang!
Heboh-heboh mengatakan ada orang menceroboh rumah kerana mahu memperkosa gadis muda sering dikaitkan dengan pengamalan ilmu sesat.
Ilmu Bhatara ini boleh dinamakan apa sahaja mengikut dukun yang mengajarkannya. Boleh jadi ilmu Bhatara Karang atau ilmu Bathara sahaja.

GURU

Guru pembimbing yang memang sesat hanya menasihat orang yang menuntut ilmu itu agar berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk memperkosa gadis seramai 40 orang, sebuah bas persiaran mahu dikerjakan.
Selain mensasarkan para gadis muda, terutama budak sekolah menengah --- khabarnya kalau dapat yang bawah umur sekitar 14 tahun lagi ampuh untuk mendapatkan keawetmudaan itu.
Ilmu yang mengarut ini adalah ajaran guru syaitan yang menambah sesatkan lagi pelaku ilmu. Orang itu akan dibekalkan dengan perlindungan diri berupa berbagai koleksi azimat atau tangkal untuk keselamatan, dia juga dibekalkan dengan sebilah keris dan sepotong buluh, tidak diketahui apa gunanya. Mungkin sebagai pendinding diri, maklumlah untuk khatam ilmu karut ini orang itu kena jadi perogol bersiri.
Jika kena tangkap nama akan terkenal di mana-mana, jadi sanjungan syaitan iblis, dan di dalam dunia sang iblis, orang ini akan diberi gelaran dan pingat, darjah kebesaran dari Raja Iblis, kerana telah lulus memperkosa seramai 40 orang gadis melalui permainan liciknya.

PASTI GAGAL

Selalunya, sesiapa pun yang akan menjalani praktik bagi memenuhi syarat ilmu, orang itu pasti gagal. Ada yang gagal untuk mencari mangsa. Bukan mudah mahu tabur gula-gula, mengajak gadis muda untuk bercinta, mengajaknya ke mana-mana atau dikenakan pil khayal atau bahan lain agar cita-cita terlaksana.
Kisah orang nak mengambil ilmu awet muda secara perogolan bersiri ini tidak akan pecah tembelangnya kalau orang itu tidak ditahan orang ramai.
Kejahatannya keterlaluan, memperdaya ramai gadis muda. Akhirnya orang itu kena jaring. Dengan sebab kena jaring itulah, rahsia ilmu Bhatara ini bocor habis.

SYARAT ILMU

Kenapa guru ilmu karut ini mensyaratkan penuntut ilmu agar mencari mangsa hingga sebuah bas penuh bilangannya?
Inilah yang dikatakan karut. Mungkin guru sejati itu sediri tidak mampu memperkosa bilangan gadis sebanyak itu. Dia hanya mencipta sesuatu untuk membodohi orang lain. Sesiapa yang ingin belajar ilmu awet muda, orang itu dibodohi agar mencari gadis untuk ditiduri. Sedangkan guru itu sendiri tahu, tugas itu bukan mudah.
Bilangannya terlalu besar, sedangkan untuk mencari 10 orang pun sukar. Inilah yang dikatakan ilmu orang bingung di abad ini.
Kalau ada guru mengatakan ilmu awet muda itu pernah diamalkan oleh si fulan dan si fulan, jelaslah ia hanya rekaan sahaja.
Memang ada orang yang terpengaruh dengan ilmu karut ini. Dia seorang pekerja di sebuah syarikat real estate, sanggup menyamar sebagai pegawai itu dan ini. Dia sanggup menyamar sebagai pegawai tentera. Uniform boleh dibeli dan boleh letakkan berapa calit pun yang dia mahu. Itu namanya memburukkan pasukan yang ada. Sedangkan dia hanya menyamar.

MENYAMAR

Kita selalu dengar gadis kena tipu disebabkan penyamaran ini. Yang kerap adalah penyamaran sebagai pegawai beruniform. Tak ada pula orang menyamar sebagai PM atau timbalannya.
Penyamaran selalunya dikaitkan dengan kedudukan, pangkat dan ada kuasa untuk bertindak.
Di situlah anak gadis terpedaya, apalagi kalau dia berlagak dengan kereta mewah.
Siapa pun yang belajar ilmu gila dari guru sejati ini pasti akan gagal. Risikonya, kena tangkap atau dipukul orang kalau tertangkap. Ia menimbulkan ketakutan kepada gadis-gadis.
Untuk meneruskan program ilmu sejati dari sang guru itu, pengamal ilmu kena berani menanggung risiko kena beduk kalau kena tangkap orang kampung. Kemudian dia juga sedia menerima risiko lain, isteri atau anak akan dijadikan tumbal atau korbannya.

TUMBAL

Ketika dia mencari gadis untuk diperkosa --- tak kiralah sebagai orang minyak atau orang tampan bergaya --- isteri atau anaknya di rumah akan dijadikan tumbal.
Inilah kerja jahat syaitan. Syaitan sudah mengikat perjanjian yang disaksikan oleh guru sejati tadi, bahawa penuntut ilmu karut sesat ini perlu sanggup menanggung segala musibah yang menimpa dirinya.
Kematian isteri dan anak-anak umpamanya terjadi ketika dia sedang mencari mangsa untuk diperkosa. Baik secara penipuan atau secara paksaan.
Ada kes di mana seorang penuntut ilmu sesat ini membawa gadis muda, termasuk budak sekolah masuk ke hotel murah untuk diperkosa. Orang itu pandai memujuk gadis muda, dibelikan pakaian, dibelikan handphone canggih, atau apa sahaja asalkan bilangan gadis untuk diperkosa boleh ditambah lagi.
Jadinya, penuntut ilmu perlu orang yang ada duit.

RAKAM FOTO

Ada kisah penuntut ilmu sesat ini merakamkan adegan bogel pasangan yang dijadikan mangsa. Foto-foto bogel yang disimpan mahu dijadikan koleksi bagi ditunjukkan kepada sang guru sejati.
Bayangkanlah kalau sampai 30 orang bilangannya dan mahu cari 10 orang lagi!
Selain itu, untuk mencari mangsa, dia perlu ada ilmu bantu lain iaitu ilmu guna-guna, pengasih dan pemikat. Tengoklah, itu belum bab ilmu awet muda. Ilmu bantu yang dia perlukan itu telah menjebloskan diri pengamal ilmu kepada amalan syaitan, mengikut syaitan, jadi budak syaitan, dan seterusnya jadi pengamal ilmu syaitan.
Ketika menjalankan operasi gila itu, dia sentiasa membawa tangkal dan azimat satu lagi bentuk kesyirikan yang diyakini bersama --- ada keris kecil bernilai magis, ada minyak pemikat dalam botol kecil dan azimat dari keratan buluh. Benda-benda mistik tambahan ini hanya rekaan sang guru sejati.

GAGAL CARI MANGSA

Bolehkah lelaki yang belajar ilmu awet muda ini mendapatkan sasarannya hingga ke 40? Selalunya, belum pun sampai ke angka belasan, oranmg itu sudah kena keroyok ramai-ramai, ditahan dan diserahkan kepada pihak polis. Maka popularlah namanya sebagai perogol bersiri yang digeruni para gadis. Gambarnya terpampang, kelihatan awet muda.
Ilmu ini tergolong karut dan tak masuk akal sama sekali. Sang guru sengaja mencipta syarat yang tak masuk akal supaya dia dipandang hebat. Ujiannya terlalu berat, macam program realiti pula.
Dia suruh muridnya buat perkara jahat, sedangkan ilmunya belum pasti dapat memudakan sang murid bingung. Sebagai guru sejati, dia pun sudah terlalu tua untuk mengajarkan ilmu kemudaan -- sarjana muda!
Akan tetapi dek kerana kebingungan tadi, apa yang disuruh oleh guru akan diikutkan sahaja. Jangan banyak soal. Kena ikut sahaja arahan guru. Guru nasihat agar murid meniru cara Nabi Musa belajar ilmu, jangan tanya itu dan ini, buat sahaja apa yang disuruh oleh guru.
Begitulah sebuah ilmu yang diajarkan oleh sang guru cabul. Mengajar kepada penuntut ilmu sebuah ilmu Bhatara yang sebenarnya ada kaitan dengan dewa-dewa kaum pagan di zaman kuno. Ilmu ini dibimbing oleh guru yang sudah mengadakan perjanjian baik dengan syaitan terkutuk.
Bagi yang bingung, janganlah sesekali mencari ilmu yang mengarut ini. Suruh guru itu buktikan dahulu sebelum dia mengajarkan ilmu itu kepada muridnya. Kalau dia masih awet muda ketika usianya 84 tahun, maka itu terpulang kepada anda mahu percaya atau tidak. []No comments:

Post a Comment